دنیای عطرها دنیای شگفتانگیزی از رایحهها و طعمهاست؛ بله درست متوجه شدید طعمها!
در مقاله قبلی برای شما از پروفایلهای بویایی حرف زدیم؛ این بار میخواهیم رایحهها را مثل هسته اتم بشکافیم و اجزای کوچکتری از آن را به شما معرفی کنیم.
اگر بخواهیم کمی دقیقتر درباره انواع رایحه عطرها بدانیم؛باید ابتدا به این نکته توجه کنیم که هر رایحه متشکل از سه بخش جداگانه است:
طبع عطر،طعم عطر و گروه بویایی.
طبع عطر:
طبع عطرها به دو گروا سرد و گرم تقسیم میشوند.
عطرهای گرم معمولا دارای روایح گلی،مشکی،عنبر،عود،کهربا و... هستند و بیشتر در فصول سرد سال مورد استفاده قرار میگیرند.
عطرهای سرد بطور کلی از روایح مرکبات،دریایی و گیاهی تشکیل شدهاند.
رایحههای مشترکی مثل چوب یا روایح دودی نیز در هر دو طبع مشترکاند.
طعم عطر:
بطور کلی در این بخش میتوان به چهار طعم اصلی یعنی شیرین،تلخ،ترش و تند اشاره کرد.
در میان روایح معمولا عطرهایی با رایحه شیرین مخصوصا میان خانمها پرطرفدارتر هستند.
عطرهای شیرین حاوی روایح گلفام،کارامل،شکلات و در برخی موارد چوبها و ادویهها هستند.
معمولا این عطرها طبع گرم و گاه ملایمی دارند و برای روزهای سرد و خنک سال مناسبترند.
این عطرها میتوانند حس آرامش،مهربانی و اعتماد را به اطرافیان شما القا کنند.و بیشتر به افراد پرشور،شاداب،پرانرژی و اجتماعی پیشنهاد میشود.
شاید بتوان گفت روایح تلخ درمیان عطرها بیشترین طرفدار را میان زنان و مردانی که شیکپوش،کلاسیک و خاصپسند هستند،دارد.
این عطرها معمولا برای مراسمهای رسمی،خاص و عاشقانه استفاده میشوند.
روایحی مانند چوب سوخته،دارچین،قهوه،ریشه گیاهان و روایح دودی از جمله موارد استفاده شده در عطرهای تلخ میباشد.
این عطرها بهترین گزینه برای ایجاد جاذبه جنسی در بانوان و آقایان جوان است.
عطرهایی با طعم ترش،حس سرزندگی و شور و جسارت خاصی را به افراد منتقل میکند.
این عطرها برای جوانان شادابی که به استایلهای کژوال و راحت علاقهمندند بهترین انتخاب است.
مناسبترین گزینه برای استفاده روزمره و روزهای گرم سال،روایح ترش هستند.
موارد استفاده شده در این عطرها معمولا مرکبات و میوههای ترش هستند.
عطر و ادکلنهایی با رایحه تند معمولا از روایح ادویهای،مشکی و یا کهربا و عنبر تشکیل شدهاند و طبع گرمی دارند (گاها خنک هستند). به همین خاطر در روزهای سرد سال بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.هواداران روایح تند معمولا آقایان هستند.
این عطرها باید بصورت محدود و در فضای باز استفاده شوند که باعث سردرد و حس بد نشوند.
گروه بویایی:
در مورد گروه بویایی و انواع آن در مقاله قبل مفصل صحبت کردیم، در این مقاله فقط طبع و طعم هر گروه را برای شما دستهبندی میکنیم.